BIO Quinoa bílá
BIO Quinoa bílá
Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin a je přirozeně bezlepková. Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů.
Příprava: quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1645 kJ/ 390 kcal; tuky: 6,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g; sacharidy: 67 g; z toho cukry: 2,8 g; vláknina: 5,5 g, bílkoviny: 12 g; sůl: 0,01 g.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: Bolívie.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek neobsahuje stopy alergenů.