
Sojové plátky
Plátky ze sójové mouky
Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřebávají chutě, doporučujeme je tedy marinovat nebo vařit v ochucené vodě.
Po namočení ve vývaru a vymačkání je můžete pomalinku opékat, dusit i restovat ve woku. Ať vám chutná!
Sójové plátky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Plátky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Hodí se k omáčkám a výborně chutnají s rýží i těstovinami nebo jako přírodní rostlinný řízek s bramborami. Plátky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.
Tipy na použití:
omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, plátky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
těstoviny, halušky - plátky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek
Složení: odtučněná SÓJOVÁ mouka.
Alergeny: Sója. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.
Skladování: Skladujte teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.